Thursday, August 27, 2009

Bucuresti (II)

Asa cum am promis revin cu o noua serie de fotografii din Bucurestiul vechi.



B-dul I.C. Bratianu - in prezent bulevardul Magheru. Se observa pe partea stanga blocul Carlton (una dintre cladirile moderne interbelice) cazut la cutremurul din 1940.

Piata I.C. Bratianu - In prezent Piata Universitatii (imagine panoramica) cu mult inainte sa apara Hotelul Intercontinental, Teatru National sau Teatrul de Opereta...


Piata Garii de Nord


Bulevardul I.C. Bratianu (blocul Malaxa Burileanu) - Astazi bulevardul Magheru (la parter a fost multa vreme magazinul Unic)


Strada Lipscani ... acum 70 de ani, aceasta strada si intreaga zona reprezenta "sufletul" comertului unde era concentrata cea mai mare parte a negustorilor din Bucuresti. Astazi stiti la fel de bine ca si mine ca atat Lipscaniul cat si intreaga zona este plina de transee de 3 m adancime, maldare de gunoaie, iar cea mai mare parte a caselor si fostelor pravalii stau sa cada ... situatie care se perpetueaza de foarte multi ani ... de prea multi...


Piata Academiei - in prezent parte a pietei Universitatii


Vechiul Arc de Triumf de pe Soseaua Kiseleff pe acelasi amplasament cu actualul Arc de Triumf

Cladirea Bancii Nationale a Romaniei si o parte din strada Lipscani pe vremea cand tramvaiele circulau si in aceasta zona.

- va urma -

5 comments:

  1. Cata aglomeratie in fotografia infatisand fostul bulevard I.C. Bratianu ;)

    ReplyDelete
  2. :)) Sa vezi cum aratau strazile periferice la acea vreme... acolo caruta a fost regina pana prin anii '60...

    ReplyDelete
  3. :) In mod ciudat pe mine intotdeauna m-au atras fotografiile vechi si povestile despre locurile care nu mai exista, si indiferent de cum aratau strazile periferice pe atunci, cred ca as schimba fara sa stau pe ganduri o plimbare pe jos de-a lungul bulevardului Magheru de astazi cu una pe bulevardul I.C. Bratianu al anului 1939 din fotografia mentionata :|

    ReplyDelete
  4. Tot asta a fost si motivul pentru care am inceput acest serial in fotografii cu vechiul Bucuresti...in episodul viitor voi posta fotografii numai cu cladiri care astazi nu mai exista.

    ReplyDelete
  5. Un set clasic de fotografii. Totusi, doua corecturi sunt necesare:

    1. "B-dul I.C. Bratianu - in prezent bulevardul Magheru." - Gresit! Bd. Bratianu (interbelic) a fost redenumit bd. Balcescu. Dupa intersectia cu str. C. A. Rosetti, incepe bd. Magheru (fost bd. Take Ionescu).

    2. "Bulevardul I.C. Bratianu (blocul Malaxa Burileanu)" - atentie, Malaxa si Burileanu au fost 2 oameni diferiti, ca atare se cere o cratima in denumirea imobilului.

    In rest, felicitari pentru promovarea Bucurestilor vechi! Mai multa atentie, totusi, la documentare :)

    ReplyDelete